Както вече е известно, водач на 17-членната листа на Коалиция за България е самият Станишев, макар той да обяви, че не смята да влиза в Европарламента, а само поема ангажимент. 

Следват го известните лица на левицата - Илияна Йотова, Георги Пирински и Петър Курумбашев.

След тях са Достена Ангелова-Лаверн, дъщеря на близкия до БСП политолог Мария Пиргова, и Светлина Йолчева - зам.-председател на социалдемократическата партия на Георги Анастасов, партньор на БСП в Коалиция за България.

В листата следват сегашният евродепутат Евгени Кирилов, журналистът от в. "Дума" Александър Симов и историкът проф. Андрей Пантев.

След тях се подреждат Ия Петкова-Гурбалова - асистент в катедра "Стопанско управление" в СУ, кмета на Сухиндол Пламен Чернев, Стоян Ташков, Наталия Стоянова-Петрова от движение "Русофили", Катя Колева от Института по социална интеграция, Момчил Неков - автор е на книгата „4х4 - БСП след 1989“, общинският съветник от Варна проф. Николай Джагаров и областният председател на БСП-Бургас Николай Тишев.

След като регистрира листата в ЦИК с традиционната червена папка, Сергей Станишев обяви пред журналисти, че тръгват към евроизборите с убеденост и амбиция да имат повече места от ГЕРБ.

Той коментира, че е доволен от състава на листата, в която, по думите му, влизат хора с политически опит, с много ясни граждански позиции, ясен професионален профил, убедени проевропейци, които ще могат да защитят българския интерес в ЕС, цитира го БТА.

Според лидера на БСП и ПЕС промяната, която са започнали преди 9 месеца и се реализира стъпка по стъпка от кабинета "Орешарски", също трябва да получи шанс да продължи, защото иначе ще се върнем в "едни мрачни времена на репресия, газене на бизнеса, социален геноцид".

Помолен да коментира думите на Бойко Борисов, че ще бие БСП за 11-и път, Станишев каза:

"Не се притеснявайте, не ме вълнува какво говори Борисов, той да започне да ходи най-сетне на работа в парламента, че за 9-10 месеца има едно изказване и то е процедурно".

АНКЕТА: Ще гласувате ли на евровота?